Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw en kind uit dakgoot gered bij woningbrand Haarlem

112

11 juli 2022, 10:57

Angstige momenten voor een vrouw en een kind bij een woningbrand in Haarlem. Om te ontkomen aan het vuur vluchtte het duo het dak op maar kwamen vast te zitten in de dakgoot. Door snel handelen wist de brandweer de vrouw en het kind weer veilig naar beneden te krijgen.

De brand ontving rond 22.20 uur meerdere meldingen over een brand in een pand aan de Schotersweg. Toen de brandweer arriveerde hadden meerdere bewoners op eigen kracht al het pand verlaten. Voor een vrouw en een kind was ontsnappen via de trap te riskant, om aan de vlammen te ontkomen zijn zij in de dakgoot gaan staan. Met een hoogwerker werden zij van het dak gehaald.

De brandweer heeft vervolgens met twee tankspuitwagens het vuur weten te blussen. Het is nog onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt.

Woningen beschadigd

Alle bewoners zijn gecontroleerd door het toegesnelde ambulancepersoneel, maar niemand raakte gewond bij de brand. Door het vuur raakte meerdere woning beschadigd, het is nog niet bekend hoeveel bewoners tijdelijk ergens anders moeten slapen.

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.