Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw die Nederlandse fietsers doodreed in Frankrijk had ruzie in auto

Vrouw die Nederlandse fietsers doodreed in Frankrijk had ruzie in auto

112

20 juli 2022, 13:41

De automobiliste die anderhalve week geleden en Nederlandse echtpaar doodreed bij het beroemde Franse kasteel Chambord had op het moment van de fatale aanrijding ruzie met haar medepassagier. Ook was de vrouw mogelijk onder invloed van drugs.

Het zware ongeluk gebeurde zondagmiddag 10 juli rond 14.00 uur in de buurt van het kasteel van Chambord. Een 68-jarige man en 61-jarige vrouw uit Abcoude waren daar aan het fietsen toen ze plots werden geschept door een auto. De twee Nederlandse toeristen waren op slag dood.

Na de aanrijding knalde de auto tegen een boom. De 39-jarige bestuurster werd met botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. Haar 30-jarige bijrijder werd zwaargewond met een traumahelikopter afgevoerd. Hij ligt nog altijd in coma, aldus het La Nouvelle Republique.

Drugs in bloed gevonden

De lokale krant meldt dat de automobiliste inmiddels door de Franse justitie in staat van beschuldiging is gesteld. De vrouw heeft verklaard dat ze die bewuste middag ruzie had met haar medepassagier, op een gegeven ogenblik van de weg raakte en op het fietspad belandde, en frontaal op het Nederlandse echtpaar botste.

In het bloed van de verdachte zijn na het ongeluk sporen van cannabis en heroïne gevonden. Ook reed de vrouw zonder geldig rijbewijs en was haar auto niet gekeurd en verzekerd. De bumper lag er bovendien af, nadat ze eerder te hard over een drempel was gereden. De snelheidsmeter van de wagen is na de klap blijven hangen op 95 kilometer per uur.

Mogelijk tien jaar celstraf

De verdachte is volgens La Nouvelle Republique inmiddels weer op vrije voeten gesteld in afwachting van de rechtszaak. Ze staat wel onder toezicht van de Franse justitie. De vrouw zou een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd hangen wegens doodslag, rijden na het gebruik van verdovende middelen en rijden zonder rijbewijs.

Foto ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.