Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw (90) bestolen na brutale babbeltruc, daders aangehouden

Vrouw (90) bestolen na brutale babbeltruc, daders aangehouden

112

28 okt 2022, 20:44

Een negentigjarige vrouw uit Voorburg is in haar eigen woning bestolen van haar sieraden. Nietsvermoedend deed ze de deur open voor twee mannen die beweerden medewerkers van een gasbedrijf te zijn, maar in werkelijkheid waren ze brutale dieven.

De verdachten kwamen langs om zogenaamd haar gasmeter te controleren, eenmaal binnen stelen ze haar sieraden. Ver met de buit kwamen ze niet. Omdat de vrouw goed had opgelet, konden de twee verdachten vlak nadat ze de benen hadden genomen al worden opgepakt, meldt de politie.

Vermoedelijk zijn de verdachten, twee mannen van 61 en 55 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, verantwoordelijk voor meerdere babbeltrucs in de omgeving. De twee zitten vrijdagmiddag nog steeds vast.

Bel meteen 112

Wees áltijd alert, zowel buiten als thuis, waarschuwt de politie. "Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg. Ook vragen ze soms om een glas water of een pen om tijd te krijgen voor de diefstal." Als de diefstal zojuist heeft plaatsgevonden en de dader dus nog in de buurt zou kunnen zijn, bel dan direct 112, benadrukt de politie. "De kans dat de dader gepakt wordt, is dan groot."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.