Terug

Volg Hart van Nederland

Vrijspraak Friese broers voor roofmoord op Ida Klijnstra, nabestaanden hopen op hoger beroep

112

22 dec 2022, 16:24

De rechtbank van Leeuwarden heeft twee broers uit Wolvega en Heerenveen vrijgesproken voor betrokkenheid bij de dood van de 52-jarige Ida Klijnstra. Het Openbaar Ministerie had eerder celstraffen van 6 en 10 jaar geëist. De vader van de broers wordt gezien als initiatiefnemer van het misdrijf, maar hij leeft niet meer.

"Ik sta perplex", vertelt weduwnaar Bennie Klijnstra aan Hart van Nederland. "Iemand kan hier toch niet mee wegkomen? Als familie hadden wij gehoopt na vandaag verder te kunnen met ons leven, maar we blijven in dezelfde situatie zitten."

Roofmoord

Ida Klijnstra werd op 23 juni 2008 dood in haar woning in De Blesse gevonden. Ze was overvallen en daarna met een vuurwapen om het leven gebracht. De twee mannen, die donderdag voor de rechter stonden, zijn de zoons van een man uit Franeker die werd gezien als hoofdverdachte. Hij pleegde enkele dagen na het misdrijf zelfmoord. Bij een huiszoeking bij de man vond de politie meerdere vuurwapens, bivakmutsen en panty's. In een vaatwasser lagen een pistool, portofoons en sportschoenen met bloed van het slachtoffer.

De bebloede schoenen ziet de rechtbank niet als sluitend bewijs, omdat niet kan worden vastgesteld of de dader de schoenen droeg. In de schoenen zaten verschillende zolen. "Onbegrijpelijk", noemt Bennie de onderbouwing van de rechtbank. "Dit schijnt in Nederland gewoon te kunnen."

De familie hoopt dat de officier van justitie in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.