Terug

Volg Hart van Nederland

Trucker verdacht van veroorzaken dodelijk ongeluk bij protest op A28

Trucker verdacht van veroorzaken dodelijk ongeluk bij protest op A28

112

20 juli 2022, 13:57

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een vrachtwagenchauffeur (55) uit het Brabantse Mill van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A28 bij Beilen. Daarbij kwam vrijdagmiddag een 56-jarige motorrijder om het leven.

Agractie riep Nederlanders op om vrijdag 15 juli een kwartier het werk neer te leggen uit solidariteit met de boerenprotesten. Volgens justitie heeft de verdachte trucker die middag rond 15.00 uur zijn verwachtwagen stilgezet op de snelweg. Hierdoor onstond een file en botsten een bestelbusje en een motor op elkaar. De motorrijder overleefde de klap niet.

Rijbewijs ingenomen

Het OM verdenkt ook de bestuurder van het bestelbusje van het veroorzaken van een verkeersongeluk. Het gaat om een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide verdachten werden eerder opgepakt. Ze zijn in het weekend verhoord en daarna weer vrijgelaten. Hun rijbewijzen zijn ingenomen.

Hoofdofficier Diederik Greive benadrukt dat "het stilzetten van voertuigen op doorgaande wegen kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Dat blijkt wel uit het tragische ongeval van afgelopen vrijdag." Justitie onthoudt zich echter nog van conclusies, omdat "het hoe en waarom van het incident moet blijken" uit het onderzoek dat momenteel nog loopt.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.