Terug

Volg Hart van Nederland

Boerenactiegroep wil Nederland een kwartier platleggen: solidariteit tonen met de boeren

Boerenactiegroep wil Nederland een kwartier platleggen: solidariteit tonen met de boeren

Politiek

15 juli 2022, 07:22

De boerenactiegroep Agractie wil Nederland vrijdag een kwartier platleggen. De organisatie roept alle Nederlanders op om 15.00 uur het werk voor 15 minuten neer te leggen om "solidariteit met de boeren" te tonen. Farmers Defence Force, een van de andere boerenactiegroepen, heeft zich bij het initiatief van Agractie aangesloten.

De boeren voeren al weken actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ze vrezen dat hun bedrijven hierdoor hard worden geraakt. Met de solidariteitsactie willen de boeren "een krachtig signaal afgeven aan politiek Den Haag".

Solidariteit tonen

De actiegroep Agractie heeft diverse andere suggesties aangedragen om mee te doen met actie. Bestuurders kunnen om 15.00 uur hun auto of vrachtwagen een kwartier stilzetten of kunnen claxonneren met hun auto, bus of vrachtwagen. Andere ideeën zijn het knopen van een boerenzakdoek aan de auto of het dragen van zo'n rode doek om de pols, arm of hals.

Het ophangen van een omgekeerde Nederlandse vlag werd de afgelopen weken al het symbool van de boerenprotesten. Rijkswaterstaat en meerdere gemeenten lieten woensdag echter weten de vlaggen op de rijkswegen en N-wegen vanwege de verkeersveiligheid te verwijderen.

Naast deze actie wil Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) tijdens de Vierdaagse van Nijmegen actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. "Het is niet de bedoeling de boel te blokkeren. We willen het evenement niet verstoren voor de deelnemers", aldus Van den Oever. "Het plan moet nog uitgewerkt worden, maar het idee is om met onze voertuigen langs de Via Gladiola te gaan staan."

Farmers Defence Force wil met trekkers naar Via Gladiola tijdens 4Daagse
2:14
Farmers Defence Force wil met trekkers naar Via Gladiola tijdens 4Daagse

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.