Terug

Volg Hart van Nederland

Voorarrest vier verdachten rellen ADO-stadion Den Haag verlengd

112

2 juni 2022, 17:35

Vier van de acht gearresteerde verdachten van de rellen bij het ADO-stadion in Den Haag, na de wedstrijd tegen Excelsior, moeten langer in voorarrest blijven. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Volgende week donderdag komen de verdachten voor de rechter.

Na de wedstrijd zondag tussen Excelsior en ADO Den Haag, die ADO verloor na strafschoppen, ontstonden rellen. Veel fans van de club bestormden het veld en gooiden vuurwerk naar Excelsior-fans die nog op de tribune zaten.

Buiten het stadion bekogelden relschoppers politieagenten met stenen. Daarbij raakten acht agenten gewond. Een agent werd met een ijzeren staaf geslagen.

Oproep

De politie hield zondag acht mensen aan, maar is nog op zoek naar meer verdachten. Dat proces verloopt langzaam, zei een woordvoerder eerder, omdat het bekijken van beelden van de rellen veel tijd en energie kost. Woensdag deed de politie een oproep of mensen die foto's en filmpjes van de rellen hebben deze met de politie willen delen. "We pakken deze zaak zeer serieus op", zei de politie.

Bovenstaande video werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.