Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand in monumentaal pand Nijmegen, vlammen slaan uit ramen en dak

112

4 dec 2022, 23:16

In een monumentaal pand aan de Waalkade in het centrum van Nijmegen heeft zondagavond een zeer grote brand gewoed. De brandweer rukte met vier blusvoertuigen en een hoogwerker uit en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen panden.

Het vuur brak rond 22.30 uur uit in een woning op de bovenste etage. Volgens een woordvoerder van de brandweer hadden de bewoners het pand al verlaten toen de brandweer arriveerde en raakte niemand gewond. Even voor middernacht had de brandweer het vuur onder controle en kon begonnen worden met nablussen. Dit zou volgens de woordvoerder nog "enige tijd" gaan duren. Op beelden is te zien dat er grote vlammen uit de ramen sloegen en dat uit het dak van het gebouw veel rook vrijkwam. Hoeveel schade de brand heeft veroorzaakt aan het pand is nog onduidelijk. Ook over de oorzaak is nog niets bekend.

ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.