Terug

Volg Hart van Nederland

Vijf jonge kinderen zwaargewond door frontale botsing in Meppel

Vijf jonge kinderen zwaargewond door frontale botsing in Meppel

112

1 juli 2022, 19:32

Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Haakswold bij Meppel zijn vrijdag meerdere mensen zwaargewond geraakt, waaronder vijf jonge kinderen.

Het ongeluk gebeurde rond 17.20 uur. In de twee auto's zaten acht mensen. Zes van hen raakten zwaargewond, waaronder dus vijf kinderen. Zij zijn per traumahelikopter of ambulance met spoed naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Twee anderen raakten lichtgewond.

Volgens burgemeester Richard Korteland van Meppel ziet het ernaar uit dat alle slachtoffers komen uit de naburige gemeente De Wolden. Die gemeente was niet direct bereikbaar voor commentaar op de situatie.

Slachtofferhulp

Volgens de politie gingen er twee traumahelikopters en ongeveer zeven ambulances ter plekke. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. De weg tussen de twee Drentse plaatsen was afgezet maar is inmiddels weer vrijgegeven. De betrokkenen krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Het is niet duidelijk of er families in de auto's zaten of dat er bijvoorbeeld sprake was van het vervoer voor een kinderfeestje of een sportafspraak. De politie verwacht vrijdag niet meer informatie te kunnen geven over de slachtoffers en over wat er is gebeurd. Dat gebeurt naar verwachting wel op zaterdag, aldus de woordvoerder.

ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.