Terug

Volg Hart van Nederland

Nabestaanden vinden flesje met verdachte stof in woning Brunssum, vijf huizen ontruimd

112

4 jan 2023, 19:41

Vijf woningen aan de Prins Hendriklaan in Brunssum zijn uit voorzorg ontruimd vanwege de vondst van een flesje met daarin een verdachte stof. Vermoedelijk gaat het om het zeer giftige blauwzuur.

De stof is aangetroffen in een van de woningen in de Limburgse plaats. Hij werd aangetroffen door nabestaanden van de onlangs overleden bewoner van het pand. Ze raakten gealarmeerd door een sticker op de fles, waar 'zeer gevaarlijk' op stond.

Speciale pakken

Het flesje is door de brandweer en een speciaal team op het gebied van gevaarlijke stoffen uit het huis gehaald. Op beelden is te zien dat er hulpdienstmedewerkers in speciale pakken rondlopen.

Waarom de bewoner deze stof in zijn huis bewaarde, is nog onbekend. De bewoners van de getroffen woningen zijn tijdens de ontruiming ergens anders opgevangen. Inmiddels zijn de huizen weer vrijgegeven en kunnen de ze weer terug naar huis.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Track'88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.