Terug

Volg Hart van Nederland

Verhuurder kano erg emotioneel over drama op Veluwemeer

112

23 juli 2022, 22:38

Watersportcentrum Windy Waters in Hulshort is zaterdag weer geopend na de sluiting vanwege het kano-drama van donderdag op het Veluwemeer. Een vader, moeder en dochter kwamen om het leven. Het bedrijf verhuurde de kano waarmee het ongeluk gebeurde.

Een emotionele eigenaar Willem Kieboom zei tegen Omroep Gelderland dat zijn team behoorlijk gechoqueerd is. "Ik kan niet zo heel veel zeggen behalve het feit dat het een enorme tragedie is. We leven mee met de slachtoffers."

Deuren openen

Het was een bewuste keuze om zaterdag de deuren weer te openen. "Omdat de stap om open te gaan steeds groter wordt hoe langer we dat uitstellen. We hebben mooie gesprekken met het team hierover gevoerd en ze gaven aan er te willen zijn voor de mensen die het water op willen. Daar halen ze afleiding uit. Maar iedereen heeft de vrijheid hekregen om te doen waar hij of zij zich fijn bij voelt."

Onderzoek

Bij het kano-ongeluk van donderdagmiddag kwamen een vader (42), moeder (32) en hun dochtertje (5) om het leven. Het oudste dochtertje (7) werd levend gevonden op een boei. Na een zoektocht zijn de drie lichamen uit het water gehaald. Het politieonderzoek is nog bezig.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.