Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal verdachten rellen Staphorst meldt zich bij de politie

112

7 dec 2022, 14:49

Een aantal verdachten van het belagen van demonstranten rondom de sinterklaasintocht in Staphorst heeft zich zelf gemeld bij de politie. Hoeveel is echter onduidelijk, aldus een woordvoerder van de politie woensdag.

Het tv-programma Opsporing Verzocht meldde dinsdagavond dat enkele relschoppers naar de politie waren gegaan vanwege de herkenbare beelden die het programma had gedeeld. Hoeveel verdachten het zijn en of zij eventueel zijn aangehouden, kon de woordvoerder niet zeggen.

Beelden van verdachten

In Opsporing Verzocht waren vorige week herkenbare beelden van drie verdachten te zien. Naar aanleiding van de beelden zijn er voldoende tips binnengekomen over de verdachten, meldt de politie via het programma. Over de inhoud van de tips kan de woordvoerder van de politie niets zeggen.

Demonstranten van Kick Out Zwarte Piet en waarnemers van Amnesty International werden zaterdag 19 november belaagd bij de afslag naar Staphorst op de A28. Zo werd er met eieren gegooid, werden spullen uit wagens getrokken en werden auto's heen en weer geschud en vernield. De relschoppers hadden blokkades opgeworpen als reactie op het geplande protest tegen Zwarte Piet.

De politie liet vorige week weten geen mededelingen over het politie-onderzoek te doen. Naar eigen zeggen staat "het belang van het onderzoek voorop. Dat prefereert boven het delen van informatie die het onderzoek en daarmee het resultaat kan beïnvloeden", aldus een politiewoordvoerder.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.