Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachten van neersteken zorgmedewerker Emmen morgen voorgeleid

112

17 jan 2023, 16:50

De twee tieners die verdacht worden van het doden van een medewerkster van een jeugdzorginstelling in Emmen, worden woensdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De 26-jarige vrouw uit Groningen overleed afgelopen zaterdagavond aan haar verwondingen na een steekincident.

De twee jongens van 16 en 19 jaar oud zitten nog in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het is nog niet duidelijk of zij cliënten zijn van jeugdzorginstelling Yorneo aan de Stationsstraat waar de steekpartij plaatsvond. Het onderzoek naar hun betrokkenheid loopt nog.

Schok

Kort na de gebeurtenis zaterdagavond werd de 19-jarige jongen aangehouden in Emmen na een zoekactie met een politiehelikopter. Later op de avond werd de andere jongen opgepakt in Meppel.

De dodelijke steekpartij werd gezien door een meisje, die alarm sloeg bij de buren. De schok in de Drentse stad is groot na de gebeurtenis.

De buurvrouw vertelde eerder aan Hart van Nederland hoe ze het meisje helemaal in paniek op de videodeurbel zag drukken:

Schok in Emmen is groot na steekpartij waarbij vrouw (26) om het leven kwam.mp4
1:08
Schok in Emmen is groot na steekpartij waarbij vrouw (26) om het leven kwam.mp4

Beeld: Harm Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.