Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachten geweld na overwinning Marokko tijdens volgende wedstrijd verhoord

112

7 dec 2022, 12:17

De politie gaat zeven verdachten van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in Rotterdam, na de wedstrijd Spanje - Marokko, verhoren tijdens de volgende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal.

In het centrum van Rotterdam werden dinsdagavond 35 mensen aangehouden. Hiervan zit er woensdag nog één vast, meldt de politie. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en het afsteken van vuurwerk, en hoort later zijn straf.

Vuurwerkbom

De rest van de aangehouden personen heeft een proces-verbaal gekregen. De politie hield ze aan voor afsteken en bezit van vuurwerk, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het overtreden van de plaatselijke verordening en belediging.

De ME moest optreden op het Kruisplein, dat was afgesloten voor auto's. Een groep overlastgevers werd daar weggestuurd en het kwam er meerdere keren tot opstootjes tussen groepjes en de mobiele eenheid. Op de Coolsingel werd een vuurwerkbom afgestoken. Daarbij heeft een agent gehoorschade opgelopen. Hoe hij er woensdag aan toe is, kan een politiewoordvoerder niet zeggen.

'Keurig gedragen'

Ondanks de tientallen aanhoudingen is de politie niet ontevreden over het verloop. "Na de overwinning van Marokko is door een grote hoeveelheid supporters feest gevierd. Het overgrote deel van de mensen heeft zich keurig gedragen", meldde de politie op Twitter.

Dilan Yeşilgöz, Minister van Veiligheid en Justitie, zei woensdag in een debat dat de daders van de ongeregeldheden na de overwinning van Marokko absoluut moeten worden vervolgd. "Geweld wordt nooit gedoogd, al helemaal niet naar onze hulpverlener." De politie, gemeente en Openbaar Ministerie onderzoeken nog wie bij de ongeregeldheden betrokken waren. Het Marokkaanse elftal speelt komende zaterdag om 16.00 uur in de kwartfinale tegen Portugal.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.