Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte 'Lucky' van schietpartij Zwijndrecht na wekenlange zoektocht gearresteerd in Schiedam

Verdachte 'Lucky' van schietpartij Zwijndrecht na wekenlange zoektocht gearresteerd in Schiedam

112

25 feb 2023, 13:43

De 49-jarige verdachte van de schietpartij in Zwijndrecht, waarbij een vrouw om het leven kwam, is gearresteerd. De man was wekenlang voortvluchtig. De politie heeft 'Lucky' zaterdagmiddag gearresteerd op de Kethelbrug in Schiedam.

"Door een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk, kon de verdachte door de Dienst Special Interventies (DSI) worden aangehouden", zegt de politie. "Hij is ingesloten."

De verdachte zat alleen in een auto op het moment van de arrestatie. Die auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Het zou gaan om een Renault Kangoo, vertellen omstanders aan Hart van Nederland.

Dit zijn foto's van de actie:

Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia V., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht op 21 januari. Daarbij kwamen een 66-jarige moeder om het leven en raakte haar 38-jarige dochter zwaargewond.

Hier werd de arrestatie uitgevoerd:

Vorige week maakte de familie van Anneke bekend dat ze buiten levensgevaar is.

Zaterdag laat de familie weten "hevig ontroerd" te zijn. "Tot onze grote opluchting kregen we aan het begin van deze zaterdagmiddag van de politie het fantastische nieuws dat het onderzoeksteam de voortvluchtige dader van de schietpartij heeft gepakt."

De man, met de bijnaam Lucky, was een bekende van de politie. Hij werd in 2017 gearresteerd voor een overval op een geldloper en kreeg zeven jaar celstraf opgelegd, maar kwam in 2020 al vrij.

Tipgeld

Het OM laat weten dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de eventuele uitbetaling van het tipgeld. "Dit moet nog goed worden uitgezocht", zegt een woordvoerder. Bij het toekennen van tipgeld komen volgens hem "heel veel aspecten kijken".

Lucky bleef wekenlang uit handen van de politie. Eerder sprak Hart van Nederland met een opsporingsexpert, over hoe het kon dat Lucky zo lang uit de handen van de politie kon blijven:

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.