Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte in zaak zelfdodingsmiddel X overleden voor uitspraak

112

7 mei 2024, 18:20

Loek de L. (80), een van de verdachten in de geruchtmakende Middel X-zaak, is nog voor de uitspraak overleden. Dat bevestigt zijn advocaat Alexander Admiraal aan RTL Boulevard. Hij benadrukt dat het om een natuurlijk overlijden lijkt te gaan.

Door het overlijden van de man komt er een einde aan de strafzaak tegen hem, de uitspraak tegen zes andere verdachten gaat gewoon door.

De 78-jarige Jeane Groenendijk maakte gebruik van het zelfdodingsmiddel X, verkregen via Coöperatie Laatste Wil. Haar dochter Mado Holthuis kan leven met de wens van haar moeder, maar niet met de manier waarop het gebeurde. Bekijk de video boven dit artikel.

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 2,5 jaar waarvan één jaar voorwaardelijk tegen de bejaarde verdachte. De man zou samen met de andere verdachten hebben samengewerkt in het leveren van het dodelijke middel, waarmee mensen zelfdoding zouden plegen.

Vorige week dinsdag was de laatste zittingsdag in het proces. Donderdagavond werd De L. onwel. Na een opname op de intensive care overleed hij in de nacht van vrijdag op zaterdag.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.