Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte 'boodschapper' aanslagen fruitbedrijf Hedel vrijgelaten

112

14 juli 2022, 19:44

Een van de verdachten die betrokken zou zijn geweest bij aanslagen op medewerkers van fruitbedrijf De Groot uit het Brabantse Hedel is vrijgelaten uit zijn voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Arnhem donderdag besloten.

Het Openbaar Ministerie (OM) had vorige week nog 15 jaar cel geëist teen de 20-jarige Akram O.M. De verdachte heeft tot nu toe negen maanden in voorarrest gezeten. De rechtbank gaat ervan uit dat zijn eventuele celstraf niet hoger zal uitpakken dan die negen maanden en komt hij nu op vrije voeten.

Akram O.M. wordt verdacht anderen te hebben uitgelokt om aanslagen te plegen op huizen van personeelsleden van fruitbedrijf De Groot. Volgens zijn advocaat was hij echter niet meer dan een boodschappenjongen voor zijn 'zeer dwingende' broer Adam O.M., die hem vanuit de gevangenis boodschappen meegaf aan nieuwe aanslagplegers.

Cocaïne gevonden tussen bananen

De aanslagen werden gepleegd nadat medewerkers van De Groot in 2019 400 kilo cocaïne vond tussen een partij bananen. Het Brabantse bedrijf deed aangifte bij de politie, die de coke in beslag nam. Daarop zou hoofdverdachte Ali G. (37) uit Naarden de fruitimporteur zijn gaan afpersen omdat de drugs van hem zouden zijn.

Ali G. zette een aantal mensen aan het werk om medewerkers af te persen. Hij zou daarmee vanuit de gevangenis zijn doorgegaan, daarbij geholpen door Adam O.M.. Tegen de hoofdverdachte werd eerder deze maand een gevangenisstraf van 26 jaar en 7 maanden geëist. Adam O.M. hoorde deze week zestien jaar cel tegen zich eisen.

Rechtbank doet in september uitspraak

In februari werden zeven mensen veroordeeld tot celstraffen tot 8 jaar voor de aanslagen. Voor het stichten van branden en het schieten op woningen stonden de afgelopen week nog acht uitvoerders terecht. Tegen deze mannen werden celstraffen van 20 maanden tot 16 jaar geëist. De rechtbank doet eind september uitspraak in de rechtszaken.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.