Terug

Volg Hart van Nederland

Verbijstering om arrestatie van beenloze man: 'Verdachte verzette zich hevig'

Verbijstering om arrestatie van beenloze man: 'Verdachte verzette zich hevig'

112

23 juli 2022, 18:07

Op sociale media is ophef ontstaan over een filmpje waarop te zien is hoe een politieagent probeert een man zonder benen te arresteren in Limburg. Verschillende mensen zijn boos over de manier waarop de agent te werk gaat.

In een video op Dumpert is te zien hoe een man op een scootmobiel een politieagent aanrijdt. De agent trekt de man daarop van zijn scootmobiel en werkt hem tegen de grond in een poging hem te arresteren. De man verzet zich, waarna een worsteling ontstaat.

De agent trekt de man aan zijn hoofd naar de grond, waarna de man de agent vast blijft houden en hem in zijn kruis probeert te grijpen. Terwijl de agent de man duidelijk probeert te maken dat hij hem moet loslaten, slaat hij de verdachte meerdere keren in het gezicht. "Loslaten! Hoor je me?!", roept de agent.

Ruiten ingegooid

"We kregen woensdagavond een melding van een man die vernielingen aanbracht. Hij gooide ruiten in met keien en bloempotten", reageert een woordvoerder van de politie Limburg op de beelden. "De agent die als eerste ter plaatse was, wilde de verdachte aanhouden, maar deze wilde vluchten en verzette zich tegen de aanhouding."

Nadat de agent weer is opgestaan blijft de man hem vasthouden. Kort daarna komen er meerdere agenten ter plaatse en wordt de verdachte gearresteerd. Hij wordt daarop door twee andere agenten naar de politieauto gedragen.

Ophef om beelden

Op sociale media is er veel ophef over de manier waarop de agent de aanhouding verricht. Mensen stellen het handelen van de agent niet te begrijpen en vragen zich af of dit ook valt binnen de opleiding tot agent. "De Nederlandse politie is de menselijke maat kwijtgeraakt."

"De politie mag geweld toepassen op het moment dat een verdachte niet meewerkt", legt de politiewoordvoerder uit. "De verdachte verzette zich hevig, daarom heeft de agent helaas geweld moeten toepassen. Maar dat gebeurt pas na duidelijk waarschuwen en dat is in dit geval ook gebeurd."

Beeld: screenshot Dumpert

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.