Terug

Volg Hart van Nederland

Van seksueel misbruik beschuldigde dansleraar aangehouden

Van seksueel misbruik beschuldigde dansleraar aangehouden

112

4 juli 2022, 22:13

Een Brabantse dansleraar tegen wie recent twee aangiftes en twee meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn gedaan, is maandag aangehouden en verhoord. Het Openbaar Ministerie zal nu gaan bepalen of tot strafvervolging wordt overgegaan. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Kim Koumans, de klokkenluider in ’dossier dansmisbruik’, is een van de vrouwen die tegen hem aangifte van aanranding deed. De twee meldingen, waarbij in één geval sprake is van verjaring, betreffen respectievelijk ontucht en aanranding. De andere aangifte was van een vrouw met wie hij langdurig seksueel contact zou hebben gehad.

Misbruik duurde drie jaar

Het seksuele misbruik vanuit een machtspositie speelde zich eind jaren negentig tot kort na de eeuwwisseling af, en besloeg een periode van zo’n drie jaar. Het meisje was net 15 jaar toen de dansleraar zich voor de eerste keer aan haar vergreep.

Kim Koumans vertelde eerder bij Hart van Nederland over haar strijd voor een onderzoek naar misbruik in de danswereld

Strijd van Kim Koumans werpt vruchten af: onderzoek naar dansmisbruik
2:17
Strijd van Kim Koumans werpt vruchten af: onderzoek naar dansmisbruik

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.