Terug

Volg Hart van Nederland

Vader van vier kinderen toegetakeld door minstens zeven man: 'Helemaal onder bloed'

Vader van vier kinderen toegetakeld door minstens zeven man: 'Helemaal onder bloed'

112

31 juli 2022, 22:50

Zeven tot tien mensen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een man mishandeld in de binnenstad van Coevorden. Het slachtoffer heeft ernstige verwondingen overgehouden aan de mishandeling. Zijn kaak is op meerdere plekken gebroken en zijn tanden zitten los.

De mishandeling vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Tuinstraat in de Drentse stad tussen 02.30 en 03.15 uur. Wat de aanleiding voor de mishandeling was, is niet duidelijk. Ook het slachtoffer en zijn zwager tasten in het duister over waarom dit gebeurde.

"Hij ging de stad in om te vieren dat de bouwvakvakantie was begonnen. Er was helemaal niks aan de hand, ook niet in het café niet, daar was gewoon een goede sfeer. Toen hij naar buiten ging, werden hij en die vriend ineens belaagd", zegt de zwager, die niet met zijn naam genoemd wil worden.

Hij ziet er echt toegetakeld uit

"De vriend met wie hij was, kreeg een klap op zijn kaak, waarvan hij schrok en wegrende", vervolgt het familielid. "Mijn zwager werd op de grond gegooid en door zeven mensen getrapt. Een buurtbewoner heeft het zien gebeuren, die jongens hebben heel lang op hem in staan trappen."

Op dat moment heeft niemand de politie gebeld. "Mijn zwager is op den duur naar huis gelopen en toevallig kwam hij een bekende uit de straat tegen. Zij heeft hem naar huis gebracht. Toen hij thuis kwam bij zijn vrouw, was zij helemaal van slag, hij zat helemaal onder het bloed. Daarna hebben ze hem naar mijn huis gebracht."

"We hebben de ernst niet goed ingeschat op dat moment", erkent de zwager. "We hebben hem in bed gelegd, maar voor hetzelfde geld had hij een inwendige bloeding." Pas de volgende werd duidelijk hoe erg het slachtoffer er aan toe was. "Hij is echt goed te grazen genomen, er moesten kiezen worden getrokken en hij heeft al een wortelkanaalbehandeling gehad. Hij ziet er echt toegetakeld uit."

Vakantie

Het slachtoffer en zijn vrouw zouden maandag met vakantie gaan, maar dat wordt een paar dagen ingekort vanwege de operatie. "Mijn zwager is een vader van vier jonge kinderen en zei dat hij koste wat kost op vakantie wil met hen. 'Dan blijf ik maar extra veel in het huisje, maar dan kunnen de kinderen lekker zwemmen', had hij gezegd. Maar ja, het zal niet de vakantie zijn waarop ze hadden gehoopt."

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van het incident. De mishandeling gebeurde ter hoogte van Ons Café in Coevorden, en dus is de politie ook op zoek naar mensen die daar binnen waren en mogelijk meer weten over de aanleiding.

Beeld: Google Streetview

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.