Terug

Volg Hart van Nederland

Vader van ontvoerde Yuna (6) emotioneel na rechterlijke uitspraak: 'Eindelijk erkenning'

Vader van ontvoerde Yuna (6) emotioneel na rechterlijke uitspraak: 'Eindelijk erkenning'

112

3 mei 2023, 20:27

Vier jaar geleden werd de 6-jarige Yuna ontvoerd door haar moeder en meegenomen naar Litouwen. De rechter oordeelde woensdag dat de moeder daarvoor wordt veroordeeld. Een lichtpuntje voor de vader die in Nederland achterbleef, zonder zijn dochter.

Vader Tommy Roussen uit Den Bosch is blij en opgelucht na het oordelen van rechter: "Eindelijk erkenning van wat ik al jaren roep, dat dit niet kan en mag. Het is een hele opluchting dat iemand hier ongestraft niet mee wegkomt", legt hij uit.

Roussen kwam na de ontvoering en de melding daarvan terecht in een juridisch spinnenweb op zoek naar gerechtigheid. Geen enkele advocaat gelooft in de zaak en moet Tommy zichzelf zien te redden in de rechtszaak: "Ik heb geen juridische achtergrond wat dat betreft en je komt in een onwerkelijke wereld waar je het gevoel hebt dat je letterlijk verdrinkt".

Regeling

De rechter vindt het niet in het belang dat de moeder al te lang van haar dochter wordt gescheiden. De moeder krijgt 20 maanden cel waarvan 17 maanden voorwaardelijk. Die straf moet ze hoogstwaarschijnlijk uit gaan zitten in Litouwen.

Na deze positieve uitspraak in Den Bosch is Roussen nog niet klaar. Hij wil de komende tijd, wanneer zijn ex in de gevangenis zit, de tijd gebruiken om de band met zijn dochter te herstellen. Nu is het dan ook zaak dat er voor de vader een goede regeling zal komen. "We blijven hopen en blijven positief en strijden. We geven nooit op. Ze heeft ook recht op het hebben van beide ouders. Het was ook niet om de moeder van mijn dochter af te pakken maar mijn dochter een vader te geven", aldus de vader.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.