Terug

Volg Hart van Nederland

Vader krijgt 18 jaar cel voor fatale woningbrand waarbij zoon (14) om het leven kwam

Vader krijgt 18 jaar cel voor fatale woningbrand waarbij zoon (14) om het leven kwam

112

14 apr 2022, 14:51

Een vader uit Assendelft is vandaag veroordeeld tot achttien jaar cel voor brandstichting in zijn eigen woning. Hierbij kwam zijn veertienjarige zoon om het leven. De man was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Martijn B. (50) stak volgens de rechtbank op 2 november 2020 zijn huis in brand door vijftien liter benzine leeg te gieten in de hal van de woning. De rest van het gezin lag op dat moment nog te slapen. Vervolgens sloot hij zichzelf op in de badkamer en hoopte zo te stikken in de rook, maar de brandweer wist hem op tijd te bevrijden.

Verduistering

Beide ouders en alle drie de kinderen raakten gewond. Hun veertienjarige zoon overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De vader is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld voor moord op zijn zoon en poging tot moord op de overige gezinsleden.

De man stond terecht voor verduistering van 2,4 miljoen euro bij zijn werkgever. Hij werkte als financial controller en maakte geld van zijn baas over naar zijn eigen bankrekeningen om het vervolgens uit te geven aan online gokken, bitcoin, vakanties en een verbouwing van zijn huis.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.