Terug

Volg Hart van Nederland

Familie vermiste Gino (9): vader heeft niets te maken met verdwijning

Familie vermiste Gino (9): vader heeft niets te maken met verdwijning

112

4 juni 2022, 11:01

Al dagenlang wordt er gezocht naar de vermiste Gino. Politie, burgers en ook familie zoeken mee naar de 9-jarige jongen. Behalve zijn vader, die is "buiten beeld". Maar betrokken bij Gino's vermissing is hij niet, daar is de familie sterk van overtuigd.

"De zussen van Gino zeggen ook: hij heeft er niets mee te maken", stelt Gwenda, die namens de familie de media te woord staat, bij Hart van Nederland. "De politie is daar geweest, dat is een standaard onderzoek wat ze doen, maar daar is niets uitgekomen. Het is echt uitgesloten, ook door de familie zelf."

'Geen enkel vermoeden'

"Geen enkel familielid heeft te maken met de verdwijning van Gino", benadrukt de woordvoerster. Wie er dan wel verantwoordelijk is voor de vermissing van de Limburgse jongen, weet ze niet. "De familie is bij de zoektocht betrokken. We hebben geen enkel vermoeden. We denken dat het gewoon een viezerik is..."

De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt zaterdagochtend dat getuigen Gino woensdagavond zouden hebben zien vertrekken met "een man die zich voordeed als voetbaltrainer". De politie wil dit echter bevestigen noch ontkennen. "Als het zo is dat die getuigen dat hebben gezegd, dan zijn we daar bekend mee", aldus een woordvoerder.

Verdwenen tijdens voetballen

Gino, die eigenlijk in Maastricht woont, verdween woensdagavond in Kerkrade, waar hij bij zijn oudere zus Kelly (32) logeerde omdat zijn moeder ziek is. Volgens zijn andere zus Naomi (21) ging de jongen nog even voetballen op een speelplaats in Kerkrade, in de buurt van zijn logeeradres. Om 19.30 uur had hij terug moeten zijn, maar hij kwam niet meer thuis.

Donderdag werd in Landgraaf een step gevonden, die mogelijk van Gino is. Vrijdagavond werd een bos bij Kerkrade urenlang afgezet nadat daar "iets" was aangetroffen dat mogelijk verband houdt met de vermissing. Afgelopen nacht heeft de politie een man uit Geleen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van de jongen.

'Familie is helemaal op'

Gino is echter nog niet gevonden en dus wordt er zaterdag verder naar hem gezocht. De zoektocht is slopend voor de familie, vertelt Gwenda. "We hebben de instelling: we hopen op het beste, maar vrezen voor het ergste. De familie is helemaal op. Ze eten niet, slapen niet, ze zijn helemaal geëmotioneerd en weten niet waar ze het zoeken moeten."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.