Terug

Volg Hart van Nederland

Man aangehouden in verband met vermissing van Gino (9)

112

4 juni 2022, 08:26

De politie heeft afgelopen nacht een man uit Geleen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van Gino. De 9-jarige jongen is nog niet terecht. Hij verdween woensdagavond in Kerkrade toen hij aan het spelen was.

De verdachte is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in zijn woning in Geleen, meldt de politie zaterdagochtend. De politie wil verder niets kwijt over de nieuwe ontwikkeling in de zaak. Vrijdagavond werd een bos bij Kerkrade urenlang afgezet nadat daar "iets" was gevonden dat mogelijk verband houdt met de vermissing.

Zaterdagochtend kan de politie nog niets zeggen over de spullen. "We zijn bezig met de analyse van alles wat er binnen is gekomen", aldus een woordvoerder. Donderdag werd in Landgraaf een step gevonden. Of deze step van de vermiste jongen is, kan de zegsman momenteel ook niet zeggen.

'Gino gezien met man'

Gino, die eigenlijk in Maastricht woont, verdween woensdagavond in Kerkrade, waar hij bij zijn oudere zus Kelly (32) logeerde omdat zijn moeder ziek is. Volgens zijn andere zus Naomi (21) ging de jongen nog even voetballen op een speelplaats in Kerkrade, in de buurt van zijn logeeradres. Om 19.30 uur had hij terug moeten zijn, maar hij kwam niet meer thuis.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt zaterdagochtend dat getuigen Gino die avond zouden hebben zien vertrekken met "een man die zich voordeed als voetbaltrainer". De politie wil dit echter bevestigen noch ontkennen. "Als het zo is dat die getuigen dat hebben gezegd, dan zijn we daar bekend mee", aldus de woordvoerder.

Dagenlange zoekactie

In de loop van donderdag werd een Amber Alert uitgestuurd omdat de Gino mogelijk in levensgevaar is. Volgens de politie moet er rekening gehouden worden met een misdrijf. Al dagenlang wordt er gezocht naar de vermiste jongen, onder andere door vrijwilligers van het Veteranen Search Team. Gino is na ruim twee dagen echter nog niet gevonden.

"De zoekactie naar de verblijfplaats van de jongen gaat onverminderd door", benadrukt de politiewoordvoerder. Hij kan echter niet te zeggen of en waar er op dit moment concrete zoekacties gepland staan. Mensen die meer weten over de vermissing van Gino worden dringend opgeroepen om zich telefonisch te melden via 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.