Terug

Volg Hart van Nederland

Uit Pompekliniek ontsnapte tbs'er aangehouden in Amsterdam

Uit Pompekliniek ontsnapte tbs'er aangehouden in Amsterdam

112

11 mei 2023, 15:18

De tbs-patiënt van de Pompekliniek in Nijmegen, die maandag wist te ontkomen tijdens een begeleid verlof, is donderdagmiddag aangehouden in Amsterdam-Noord. Iets na 14.00 uur heeft de Amsterdamse politie hem op het Buikslotermeerplein aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie. Afgelopen maandag ontsnapt een patiënt van de Pompekliniek in Nijmegen. De tbs'er is op begeleid verlof buiten de kliniek als hij er vandoor weet te gaan. Alle verloven in de kliniek waren hierdoor tijdelijk ingetrokken.

In de buitenwereld functioneren

In de Pompekliniek verblijven rond de 250 patiënten. Het totale aantal personen in Nederland met een tbs maatregel is ongeveer 1500. Verlof is een belangrijk onderdeel van de behandeling van tbs-gestraften, legt de kliniek uit. "Ze moeten immers leren weer in de buitenwereld te functioneren."

Vorig jaar november ontsnapte ook een tbs'er uit de Pompekliniek tijdens een begeleid verlof. De 32-jarige man stak toen een 27-jarige vrouw neer. En vorig jaar juni ontsnapten Sherwin W. en Luciano D. uit dezelfde Nijmeegse kliniek. D. werd na negen dagen in Den Haag aangehouden. W. is in februari in Spanje opgepakt.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.