Terug

Volg Hart van Nederland

Tbs'er Pompekliniek ontsnapt aan begeleider tijdens verlof

Tbs'er Pompekliniek ontsnapt aan begeleider tijdens verlof

112

8 mei 2023, 19:43

Een patiënt van de Pompekliniek in Nijmegen is ontsnapt. De tbs'er was op begeleid verlof buiten de kliniek toen hij er vandoor wist te gaan. Alle verloven in de kliniek zijn ingetrokken. De voortvluchtige man is nog niet terecht.

Volgens de advocaat van de man, Job Knoester, is de tbs'er een zedendelinquent. Dat zegt hij in Vandaag Inside. Ondanks dat hij veroordeeld is voor zedendelicten, is er volgens de advocaat geen direct gevaar: "Mogelijk speelde bij hem frustratie over te lange doorlooptijden in de kliniek een rol”, laat Knoester aan Hart van Nederland weten.

De kliniek laat weten dat 112 direct is gebeld en een team van FASTNL is bezig met de opsporing. FASTNL staat voor Fugitive Active Search Team NL, het team van de politie lokaliseert voortvluchtigen die staan gesignaleerd, zoals veroordeelden, ontsnapte criminelen of tbs’ers. Het is niet de eerste keer dat het mis gaat rond de tbs-kliniek. In 2020 kreeg de kliniek van de Inspectie Justitie en Veiligheid een gele kaart voor ernstige incidenten. In vijf jaar tijd ontnapten vijf tbs’ers. Daarnaast namen patiënten tijdens verlof de benen.

Eerder ontsnapten ook patiënten uit de Pompekliniek, onder meer in 2022: 

Tbs'er ontsnapt uit Pompekliniek en steekt vrouw (27) neer, slachtoffer zwaargewond
1:24
Tbs'er ontsnapt uit Pompekliniek en steekt vrouw (27) neer, slachtoffer zwaargewond

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.