Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge bestuurder rijdt drie keer de maximumsnelheid: gloednieuw rijbewijs meteen weer kwijt

Jonge bestuurder rijdt drie keer de maximumsnelheid: gloednieuw rijbewijs meteen weer kwijt

112

4 jan 2023, 11:11

Een achttienjarige man uit Udenhout kon dinsdagavond zijn net behaalde rijbewijs meteen weer inleveren. Agenten betrapten hem terwijl hij met meer dan 100 kilometer per uur door straten reed waar hij maximaal 30 mocht.

Agenten zagen rond 23.00 uur een auto kneiterhard door de Kreitenmolenstraat rijden. Ze probeerden de bestuurder te controleren, maar dat lukte niet omdat de man zo hard reed. Volgens de politie 'vloog' de auto over drempels en helde hij in de bochten naar de andere zijde van de weg.

Niet onder invloed

Pas een paar straten verderop, in de Waalwijkseweg, zag de man het stopteken van de politie en zette de auto aan de kant. Toen ze de auto controleerden, troffen agenten een gebruikershoeveelheid hennep en wat illegaal vuurwerk aan. Ook was het profiel van de banden onvoldoende. De man werd aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen.

De jonge wegpiraat krijgt een proces-verbaal. Bovendien wil de politie dat het CBR onderzoek doet naar de rijvaardigheid van de bestuurder. De man was niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.