Terug

Volg Hart van Nederland

Tweede verdachte opgepakt voor dodelijke schietpartij Hoofddorp

112

6 apr 2022, 16:48

De politie heeft dinsdag een tweede verdachte aangehouden voor de dodelijke schietpartij op een parkeerplaats bij een sportterrein in Hoofddorp. Daarbij kwam vrijdag een 20-jarige man uit Aalsmeer om het leven.

De schietpartij gebeurde vrijdagmiddag rond 12.00 uur aan het Leenderbos, op een parkeerterrein bij Sportvereniging Overbos. Na de melding troffen agenten het slachtoffer zwaargewond aan. De toegesnelde hulpdiensten probeerden de man nog te redden, maar tevergeefs.

"Ik hoorde een paar knallen, ik dacht eerst dat het vuurwerk was", vertelde een ooggetuige na het incident aan Hart van Nederland. "Toen zag ik een auto heel hard wegrijden. Er lag iets in het water, maar op dat moment kon ik niet zien dat het een persoon was. Omstanders hebben hem uit het water getrokken."

Weggevlucht in auto

Na de fatale kogelregen gingen de daders er in een auto vandoor. Vrijdagavond kon de politie een 24-jarige man uit Aalsmeer aanhouden. Nu is dus ook een tweede man opgepakt: een 19-jarige Amsterdammer. Beide verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Beeld: HFV Photo Services

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.