Terug

Volg Hart van Nederland

Tweede lichaam gevonden na grote brand in Arnhem

112

1 feb 2023, 13:57

Op de plek in de De Wiltstraat in Arnhem waar dinsdag een grote brand woedde, is een tweede lichaam gevonden. Dinsdagavond maakte de politie de vondst van een eerste lichaam al bekend. "Het onderzoek naar de identiteit van de twee slachtoffers loopt volop", aldus de politie.

De brand brak dinsdagmorgen vroeg uit in de wijk Sint Marten. De brandweer had het vuur na ruim zes uur onder controle. Zeven woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. Twee van die panden zijn volgens de brandweer volledig verwoest en de vijf andere huizen hebben zeer zware schade opgelopen. Twee basisscholen konden niet open wegens de rook.

Buurtbewoners noemen de brand tragisch:

Buurtbewoners vertellen over impact van grote brand in Arnhem
0:59
Buurtbewoners vertellen over impact van grote brand in Arnhem

Eén persoon werd vanwege inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond werd de eerste overleden persoon gevonden. Het tweede lichaam werd de volgende dag gevonden.

De brand had een flinke impact op de omgeving, hoor je in onderstaande video die eerder te zien was bij Hart van Nederland:

Zeer grote brand in Arnhem onder controle, woningen verwoest en schuur ingestort
1:29
Zeer grote brand in Arnhem onder controle, woningen verwoest en schuur ingestort

Overlast in gebouw

Mogelijk is de brand begonnen bij een schuur met daar bovenop een woonruimte. Buurtbewoners klaagden al eerder bij de gemeente over overlast in en bij dat gebouw.

Burgemeester Ahmed Marcouch schrijft in een brief dat daar inderdaad overtredingen waren geconstateerd en handhavend is opgetreden "met onder meer bestuursdwang waarvoor een procedure loopt". Hij bedankt de hulpdiensten en de ondernemers in de buurt die de door de brand getroffen mensen hebben opgevangen. "Alle hulp en betrokkenheid zijn van grote waarde geweest bij deze tragische gebeurtenis."

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.