Terug

Volg Hart van Nederland

Lichaam gevonden op plek van zeer grote brand Arnhem

112

1 feb 2023, 06:40

Op de plek in de De Wiltstraat in Arnhem waar een grote brand woedde, hebben de hulpdiensten dinsdagavond een lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dat laat de politie weten op Twitter. Wie de overleden persoon is, wordt nog onderzocht.

De brand brak dinsdagmorgen vroeg uit in de wijk Sint Marten. Zeker vijftig huizen werden ontruimd. De ontruiming was volgens een woordvoerder van de brandweer nodig, omdat er bij de brand mogelijk asbest was vrijgekomen en omdat de brand voor zeer dikke rookwolken zorgde.

Zware schade

Zeven woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. Twee van die panden zijn volgens de brandweer volledig verwoest en de vijf andere huizen hebben zeer zware schade opgelopen. Twee basisscholen konden niet open wegens de rook.

Eén persoon werd vanwege inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht. Later op de dag werd de overleden persoon gevonden.

De brand had een flinke impact op de omgeving, hoor je in onderstaande video die eerder te zien was bij Hart van Nederland:

Zeer grote brand in Arnhem onder controle, woningen verwoest en schuur ingestort
1:29
Zeer grote brand in Arnhem onder controle, woningen verwoest en schuur ingestort

Waar de brand precies is begonnen, moet nog blijken uit onderzoek van brandweer en politie. De brandweer had het vuur na ruim zes uur onder controle. Onderzoek naar de oorzaak van de brand is pas na het nablussen mogelijk.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.