Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand in Arnhem onder controle, woningen verwoest en schuur ingestort

112

31 jan 2023, 06:54

In Arnhem woedde dinsdagochtend een zeer grote brand. Meerdere woningen aan de Wiltstraat stonden in brand. De brandweer zette alles op alles om de brand te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat twee woningen zijn verwoest. Zeven woningen in de straat zijn voorlopig onbewoonbaar.

Twee huizen zijn volgens de brandweer volledig verwoest en de vijf andere huizen hebben zeer zware schade opgelopen.

Asbest

De brandweer in Arnhem heeft een heel blok woningen in de wijk Sint Marten laten ontruimen. De ontruiming was volgens een woordvoerder van de brandweer nodig omdat er bij de brand mogelijk asbest is vrijgekomen en omdat de brand voor zeer dikke rookwolken zorgt.  De brand heeft een "grote impact op de omgeving", zei burgmeester Ahmed Marcouch dinsdagochtend tegen Hart van Nederland. Hij noemde het een "heftige brand". Kort voor het middaguur had de brandweer de brand, die rond 05.45 uur begon, onder controle. Maar het blussen zal nog vele uren gaan duren.

Slachtoffer

De brand was lastig te bereiken, omdat die woedde aan de achterkant. Naast dat twee woningen zijn verwoest, hebben ook twee andere woningen bijzonder veel rook-, roet- en waterschade opgelopen. Een grote schuur achter een aantal huizen is ingestort. De brandweer kan nog niet bij die brandhaard.

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht, vanwege in elk geval het inademen van veel rook. Of er meer slachtoffers zijn kunnen brandweer en politie pas zeggen als door de brand getroffen panden zijn doorzocht. Maar het lijkt er niet op, aldus de brandweerwoordvoerder.

Basisschool blijft dicht

Twee basisscholen konden niet open wegens de rook, aldus de brandweer. Kinderen van beide scholen worden opgevangen in het Musis Sacrum theater. De scholen blijft nog tot woensdagochtend 12.00 uur dicht.

Een verslaggever van Hart van Nederland sprak de directrice van een van de basisscholen:

Basisscholen gesloten vanwege brand in Arnhem
0:33
Basisscholen gesloten vanwege brand in Arnhem

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.