Terug

Volg Hart van Nederland

Twee scholen in Bilthoven dicht na dreigmail: 'Ik ga jullie allemaal doodschieten'

Twee scholen in Bilthoven dicht na dreigmail: 'Ik ga jullie allemaal doodschieten'

112

3 juni 2022, 11:07

De middelbare school in Bilthoven die donderdag gesloten bleef na een dreigmail, is ook vrijdag nog dicht. Leerlingen van De Werkplaats Kindergemeenschap kregen dinsdagavond het dreigende bericht, waarin een foto van een vuurwapen stond. De politie spreekt van een "heftig dreigement".

De zogeheten driehoek, bestaande uit de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente, heeft donderdag overlegd en vervolgens geadviseerd de deuren vrijdag nog gesloten te houden. "Dit advies gaan we opvolgen", zei een woordvoerder van de school donderdagavond tegen het ANP. Het is nog niet bekend wanneer de school weer open kan. Dit hangt af van het onderzoek.

'Ik ga jullie allemaal doodschieten'

Ouders van de leerlingen kunnen bij zorgen of vragen terecht bij de mentoren van de school. Het bericht werd dinsdagavond rond 22:15 uur via de mail verstuurd. Er was een foto van een vuurwapen te zien met de tekst: 'Ik ga jullie allemaal doodschieten op donderdag 2 juli, geniet nog maar van jullie leven.'

De politie onderzoekt van wie het dreigende bericht afkomstig is. Inmiddels is wel duidelijk dat de dreiging niet komt van de leerling van wie het mailadres werd gebruikt. Het adres zou zijn gehackt, bevestigde een rector van de school tegen RTV Utrecht. Na onderzoek werd een "onregelmatige inlog" geregistreerd. De jongen heeft de school hier zelf over ingelicht.

Andere school ook dicht

Vanwege de situatie houdt ook een andere school in Bilthoven, Het Nieuwe Lyceum, vrijdag de deuren gesloten. De lessen worden online gegeven. "Er is voor ons geen verhoogd veiligheidsadvies, maar de situatie heeft onrust gecreëerd onder onze leerlingen en hun ouders", aldus de rector. Hij hoopt dat de school dinsdag de deuren weer kan openen. De school ligt vlak naast Kindergemeenschap De Werkplaats.

Een woordvoerder van de gemeente De Bilt, waar Bilthoven deel van uitmaakt, zei vrijdag dat het goed is dat "het zekere voor het onzekere is genomen. De veiligheid van de inwoners staat voorop". Over het lopende onderzoek doet de gemeente geen uitspraken.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.