Terug

Volg Hart van Nederland

Twee mannen opgepakt voor aanslag op woning wijkagent Best

Twee mannen opgepakt voor aanslag op woning wijkagent Best

112

11 jan 2023, 08:58

De Limburgse politie heeft woensdagochtend twee mannen opgepakt voor de aanslag op de woning van een politieman in Best op 13 december 2020. Een zeer zware bom veroorzaakte flinke schade aan het huis in het Brabantse dorp, waarin de vrouw en twee kinderen van de wijkagent lagen te slapen. Dat bevestigt de politie Oost-Brabant na een tip aan De Telegraaf.

Het gaat om een 24-jarige man uit Best en een 42-jarige man uit Waalre. De eerste wordt gezien als uitvoerder, de tweede als opdrachtgever. De aanslag was hondsbrutaal en uniek. Voor zover bekend is er niet eerder een aanslag gepleegd op een woning van een politieman. Politie en justitie namen de zaak dan ook zeer hoog op.

Brokstukken doorboorden auto van buren

De politieman werkte als wijkagent voor het basisteam De Kempen in Oost-Brabant waaronder ook Best valt. In het weekend waarin de bomaanslag werd gepleegd, had de politieman dienst. Toen hij binnen zijn gebied aan het werk was, ontplofte bij zijn woning rond kwart voor twee zaterdagnacht een zware bom. Brokstukken doorboorden de auto van de buren en ramen sprongen door de kracht van de explosie. Er ontstond ook brand.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.