Terug

Volg Hart van Nederland

Treinverkeer weer opgestart na botsing tussen trein en trekker

112

8 jan 2023, 07:43

Het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel is zondagochtend weer op gang gekomen na herstelwerkzaamheden door ProRail. De spoorbeheerder verrichtte spoedreparaties na een botsing tussen een trein en een trekker op zaterdagavond.

Het incident gebeurde rond 20.30 uur bij een spoorwegovergang in Staphorst (Overijssel). Het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel kwam erdoor stil te liggen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Treinreizigers werden uit de trein gehaald en vervolgden hun reis met vervangend vervoer.

Een woordvoerder van de politie vertelde dat er twee personen op de trekker zaten en dat zij het voertuig tijdig konden verlaten, waarmee ze zich in veiligheid brachten. Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het treinverkeer op het traject rijdt weer volgens dienstregeling, aldus ProRail.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.