Terug

Volg Hart van Nederland

'Nederlandse tophonkballer (32) verdacht van misbruiken meisje'

'Nederlandse tophonkballer (32) verdacht van misbruiken meisje'

112

6 apr 2022, 18:03

Voormalig honkbalinternational Gianison B. zit al weken vast op verdenking van het misbruiken van een minderjarig meisje. Volgens De Telegraaf werd de speler van de Rotterdamse topclub Neptunus op 15 maart gearresteerd.

De 32-jarige Gianison B. speelt sinds 2013 bij Neptunus. Ook kwam de jarenlang uit voor het Nederlandse honkbalteam. Vorig jaar werd de succesvolle homerunhitter nog uitgeroepen tot de beste slagman tijdens de Europese Champions Cup. Hij is inmiddels door zijn club Neptunus op non-actief gesteld.

Volgens De Telegraaf is de verslagenheid groot bij de Rotterdamse topclub."Wij hebben in de afgelopen tijd binnen de club gesprekken gevoerd met onze mensen", zegt Jorian van Acker tegen de krant. "Het honkbalseizoen is net begonnen en we gaan ons nu focussen op de sport."

Individuele trainingen

Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Wel is volgens De Telegraaf bekend dat Neptunus vorig jaar een samenwerking aanging met de tophonkballer om jonge sporters op te leiden en te helpen bij hun ontwikkeling. Daarbij gaf de tophonkballer individuele trainingen aan jongens en meisjes.

Gianison B. werd op 15 maart opgepakt. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam besloot vorige week om zijn voorarrest met negentig dagen te verlengen. Het Openbaar Ministerie (OM) wil tegenover de krant niets zeggen over de precieze verdenkingen tegen de honkbalvedette. Hij moet eind juni voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.