Terug

Volg Hart van Nederland

Tipgevers cruciaal in opsporingswerk: recordaantal meldingen vorig jaar

112

8 mrt 2024, 09:37

Anonieme tipgevers hebben vorig jaar aanzienlijk bijgedragen aan opsporingsonderzoeken. Meld Misdaad Anoniem rapporteert een recordaantal van bijna 1800 meldingen na oproepen in opsporingsprogramma's of politieberichten. Vooral opvallend was de toename van meldingen over drugshandel op straat en vanuit woningen.

Het meldpunt stuurde vorig jaar meer dan 20.000 meldingen door naar de politie en andere opsporingsinstanties, een stijging van 8 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze tips leidden tot de opsporing van 3120 verdachten en de inbeslagname van 1255 wapens. Meer dan de helft van de meldingen betrof drugs, variërend van import via havens tot (straat)handel.

Ernstige delicten

Er werden ook 1770 meldingen ontvangen over personen die gezocht werden voor ernstige delicten, zoals overvallen, geweldsdelicten, schietpartijen en brandstichting. Dankzij deze tips werden verdachten geïdentificeerd na verschillende misdrijven, waaronder brandstichting bij een tankstation in Tilburg en een vechtpartij in een café in Asten.

Ook werden verdachten opgespoord na steekpartijen, mishandelingen, winkeldiefstallen en woningovervallen, zoals bij de identificatie van een minderjarige verdachte van een woningoverval in Den Haag, waarbij twee bejaarde zussen met een vuurwapen werden bedreigd en vastgebonden met tiewraps.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.