Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen arrestaties voor afsteken zwaar vuurwerk en bekogelen agenten

Tientallen arrestaties voor afsteken zwaar vuurwerk en bekogelen agenten

112

1 jan 2023, 07:43

De politie heeft een drukke jaarwisseling achter de rug. In verschillende grote steden moest worden ingegrepen, omdat er zwaar vuurwerk werd afgestoken of omdat agenten met vuurwerk werden bekogeld. Er werden tientallen arrestaties verricht.

In Amsterdam werden tientallen aanhoudingen verricht voor het afsteken van zwaar vuurwerk en het gooien ervan naar politiemensen en omstanders. Volgens een politiewoordvoerster zijn er geen agenten gewond geraakt. "Maar het is wel heel heftig als je wordt bekogeld met vuurwerk."

De aanhoudingen waren op diverse plekken in de stad. "We zien dat op verschillende locaties groepen mensen zwaar vuurwerk afsteken", aldus de woordvoerster. Ook zijn er arrestaties verricht voor het overtreden van de openbare orde.

Rotterdam

De politie in Rotterdam en omstreken heeft in de eerste uren na middernacht 35 mensen aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij verschillende vergrijpen. Volgens een woordvoerder hebben de agenten het druk, maar is de algemene situatie beheersbaar met de tientallen incidenten. In de stad werd ondanks een verbod massaal vuurwerk afgestoken. De politie en handhavers lieten vrijwel iedereen die vuurwerk afstak ongemoeid.

Agenten moesten op verschillende plaatsen in actie komen. De ME moest in het stadsdeel Crooswijk een grote groep jongeren uiteen drijven omdat zij zwaar vuurwerk afstaken en aanwijzingen van de politie om te vertrekken negeerden. Aanvankelijk meldde de politie dat er niemand was aangehouden, maar uiteindelijk zijn hier 14 jongeren opgepakt wegens vechtpartijen, belediging, brandstichting en vernieling.

Den Haag

Ook in Den Haag en omgeving hebben politie en mobiele eenheid (ME) moeten ingrijpen om de orde te bewaren. Een onbekend aantal mensen is aangehouden, meldt de politie.

Zo moest de politie ingrijpen bij een vreugdevuur in de Koppelstokstraat in Scheveningen, waar agenten meermalen werden bekogeld met een fiets. Ook in de Thijssestraat in de wijk Laakkwartier moest de ME een groep mensen uit elkaar drijven.

In Honselersdijk greep de ME in nadat vuurwerk naar agenten werd gegooid. Zeker een persoon is daar aangehouden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.