Terug

Volg Hart van Nederland

Blokkade maakt Texel en Schier onbereikbaar, ook Vlieland en Terschelling getroffen

112

4 juli 2022, 07:59

Actievoerders hebben veerdiensten naar de Waddeneilanden flink ontregeld. Inmiddels is de veerdienst naar Texel weer in de vaart gegaan, maar diensten naar Schiermonnikoog, Vlieland en Terschelling zijn uit de vaart.

Lees hier het laatste nieuws over de boerenacties.

Op verschillende plekken in het landen wordt opnieuw actiegevoerd tegen de stikstofplannen van het kabinet, onder meer door distributiecentra van supermarkten te blokkeren.

Haven geblokkeerd

Vissers hebben sinds vannacht ook een deel van de haven van het Groningse Lauwersoog met hun schepen afgegrendeld. "Ze hebben de boel geblokkeerd. Het visserijgedeelte is afgesloten, daar kan inderdaad geen schip meer in of uit. Ik verwacht dat dit zeker de hele nacht gaat duren", aldus de havenmeester die niet bij naam genoemd wil worden.

De veerdiensten van en naar Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog kunnen maandag voorlopig geen passagiers overzetten. Iemand die maandagochtend de boot naar Lauwersoog nam laat aan Hart van Nederland weten dat de veer moest terugkeren naar Schiermonnikoog.

Vissers die zich hebben aangesloten bij de boerenprotesten hebben ook de haven van Harlingen geblokkeerd. Daardoor wordt de veerdienst van en naar Vlieland en Terschelling gedwongen om voorlopig af te meren bij de cruisesteiger. De afstap is daar te hoog voor passagiers om van boord te gaan, maar er wordt nu een loopbrug aangevoerd. Onduidelijk is hoe lang dat gaat duren. De haven van Holwerd is nog vrij, zodat de veerdienst naar Ameland wel vaart, aldus een medewerkster van Wagenborg Passagiersdiensten.

Boeren willen "heel Nederland platleggen". Ze hebben elkaar opgeroepen actie te voeren bij de luchthavens, distributiecentra en de Rotterdamse haven. "Wat ik van de actie in de haven vind? Ik heb er geen mening over", aldus de havenmeester.

ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.