Terug

Volg Hart van Nederland

Definitief gedaan met goedkoop tanken: Tinq stopt met stuntprijzen

112

10 mrt 2022, 19:29

Benzinepompketen Tinq stopt met de stuntactie rond het twintigjarig jubileum van het bedrijf. Automobilisten konden de afgelopen dagen spotgoedkoop tanken voor de benzineprijs van twintig jaar geleden. Maar de actie liep iets feestelijker dan was voorzien: het was de hele week loeidruk bij pompen van de keten.

Een woordvoerder van Tinq laat weten dat bij die drukte ook agressie onder automobilisten ontstond. Mensen drongen voor en er waren incidenten waarbij medewerkers moesten uitwijken voor bestuurders die boos wegreden. Vrijdag en zondag zou er bij in totaal vier pompstations nog een uur lang goedkoop getankt kunnen worden voor brandstofprijzen van twintig jaar geleden.

Incidenten uit emotie

"Dit doet ons zeer, maar het kan niet anders", zegt de woordvoerder over het staken van de prijsactie. "We hebben helaas moeten constateren dat er meerdere incidenten hebben plaatsgevonden puur uit emotie. Je moet er niet aan denken dat er mensen worden aangereden. Dat kan niet, dan moet je verantwoordelijkheid nemen."

Volgens de keten was de animo voor de prijsstunt vele malen groter dan verwacht. Het bedrijf schakelde afgelopen week beveiliging, extra verkeersregelaars en medewerkers in bij de pompstations vanwege de massale toeloop en de hoogoplopende emoties bij sommige klanten. Ook werd het aantal tankacties teruggeschroefd.

Bij een vergelijkbare tankactie een aantal jaren geleden waren er volgens de benzinepompketen geen grote problemen zoals afgelopen week. Mogelijk spelen de hoge brandstofprijzen daar een rol in, zegt de woordvoerder. "Maar misschien komen er ook andere mensen op af. Het is altijd een kleine minderheid die het verpest voor de meerderheid, dat is voor ons helaas ook het geval." ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.