Terug

Volg Hart van Nederland

Talpa TV-baas: bedreigingen werknemers aan orde van de dag

Talpa TV-baas: bedreigingen werknemers aan orde van de dag

112

28 juli 2022, 11:40

Bedreigingen van Talpa-werknemers, onder wie presentatoren, zijn "aan de orde van de dag". Dat zegt Paul Römer, directeur TV bij Talpa, donderdag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. "Je weet ook, 99,9 procent van al die dingen die worden gezegd gebeuren allemaal nooit. Maar het intimideert wel en het verpest echt je levensgeluk."

Voor de bedreigingen is een protocol bij Talpa, vertelt Römer. "Wat wij doen bij ons bedrijf, als er bedreigingen binnenkomen die wij serieus vinden of die naar voelen, dan gaan we gewoon naar de politie." Dan maakt Talpa daar melding van, stelt de directeur. Andere maatregelen betreffen de beveiliging en het is beter om daar niet over uit te weiden, stelt Römer.

'Buitengewoon laf'

Het is "buitengewoon vervelend" als bedreigingen je overkomen, zegt hij. "Je weet wel, het zijn waarschijnlijk loze woorden van iemand. Maar het kruipt onder je huid, je hebt het de hele dag bij je, je voelt je ongelukkig. En niet alleen jij, maar ook als het je gezin, je kinderen, je familie betreft. Het heeft echt enorm veel invloed. Het is buitengewoon laf van de mensen die dat doen."

Volgens Römer is er niet alleen een dreigcultuur in Nederland, "maar eigenlijk wel in de hele wereld". Dat komt vooral door sociale media, denkt hij. "Het is namelijk heel makkelijk om anoniem te dreigen".

Eerder vertelde Hélène Hendriks al dat zij doodsbedreigingen ontving naar aanleiding van haar link met Vandaag Inside. Dat was rond de kaarsrel van Johan Derksen. De politie heeft haar toen geadviseerd om zich "iets" afzijdig te houden, zo vertelde de presentatrice in april bij HLF8:

Bedreigingen aan adres Hélène Hendriks vanwege link met Vandaag Inside
2:16
Bedreigingen aan adres Hélène Hendriks vanwege link met Vandaag Inside

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.