Terug

Volg Hart van Nederland

Taakstraf voor vrachtwagenchauffeur die Melissa (29) doodreed op A2

112

5 jan 2023, 14:11

Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht die een jaar geleden een 29-jarige vrouw doodreed op de snelweg bij Nieuwegein, is donderdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur.

Bij het ongeval raakte ook de Bossche voormalige kickbokser Robin van Roosmalen gewond. Het dodelijke slachtoffer was zijn zus Melissa. Zij wachtte half in haar auto zittend samen met haar broer op pechhulp toen een vrachtwagen in volle vaart op de stilstaande auto op de vluchtstrook klapte. Professioneel kickbokser Robin van Roosmalen stond naast de auto en raakte zo zwaargewond, dat hij zijn vechtsportcarrière heeft moeten beëindigen.

Van Roosmalen vergeeft chauffeur

Toch liet hij twee weken geleden tijdens de rechtszaak weten dat de Utrechtse chauffeur wat hem betreft niet de cel in hoeft. Tijdens de zitting klonk nog het verwijt dat de chauffeur nooit contact had opgenomen met de nabestaanden van het dodelijke slachtoffer, maar dat was hem door de politie afgeraden, zei de man. Tijdens een pauze van die zitting spraken de chauffeur en de ex-kickbokser met elkaar en besloot Van Roosmalen de man te vergeven.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom de chauffeur zonder af te remmen rechtuit over de vluchtstrook reed waardoor zijn vrachtwagen de stilstaande auto ramde.

Aanleiding onduidelijk

De vrachtwagenchauffeur heeft nog steeds geen idee hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Uit onderzoek is niet gebleken dat de chauffeur vlak voor het ongeluk op zijn telefoon of navigatieapparatuur zat te kijken. Hij had zijn laatste vracht gelost en was op weg terug naar zijn werkgever in Nieuwegein.

Rijontzegging van twee jaar

Er was een jaar cel en een rijontzegging van vier jaar tegen de man geëist, omdat hij volgens het Openbaar Ministerie zeer onvoorzichtig en onoplettend heeft gehandeld. Daar ging de rechtbank niet in mee. Uit niets zou blijken dat de man bewust over de vluchtstrook reed of doelbewust risicovol reed, oordeelden de rechters. Behalve de taakstraf kreeg hij een rijontzegging van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

ANP

Bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.