Terug

Volg Hart van Nederland

Strafvermindering voor Spanjaard die Nederlandse filmmaker doodsloeg op Mallorca

112

27 apr 2024, 16:15

In hoger beroep heeft de Spanjaard die vorig jaar werd veroordeeld voor de moord op de Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn strafvermindering gekregen. De Spanjaard werd vrijgesproken van beroving met geweld.

Door de uitspraak van het provinciaal hof in het Spaanse Palma is de gevangenisstraf van Adrián H.F. verlaagd van 6,5 jaar verlaagd tot drie jaar, meldt het AD zaterdag na berichtgeving van lokale media. Volgens het hof is niet bewezen dat Van Luijn bij de dodelijke aanval in de zomer van 2018 ook werd beroofd.

H.F. wordt daarom alleen veroordeeld voor dood door schuld vanwege de slagen die hij toebracht aan Van Luijn. Mede door deze slagen is de Nederlander vlak na zijn aankomst in het ziekenhuis overleden.

Vakantie op Mallorca

De Nederlandse filmmaker was op 13 juli 2018 op vakantie op Mallorca. In die nacht nam hij samen met twee anderen een taxi naar de wijk Son Banya om drugs te kopen. De verdachte en twee of drie andere mensen sloegen Van Luijn meerdere keren op zijn hoofd, gezicht en nek. Hierbij raakte hij bewusteloos en overleed hij twee uur later in het ziekenhuis.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.