Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds grotere zorgen om vermiste Daniel: 'Als je van het pad afwijkt, ben je verloren'

Steeds grotere zorgen om vermiste Daniel: 'Als je van het pad afwijkt, ben je verloren'

112

30 juli 2022, 21:00

Waar is de Leidse Daniel Dresden? De 45-jarige man ging dinsdag in zijn eentje wandelen in het gebied bij de Christoffelberg op Curaçao, maar is sindsdien vermist. Er zijn ernstige zorgen om de man, ook omdat het gebied bekend staat als zeer gevaarlijk.

"Als je op de paden blijft, is er niks aan de hand. Zodra je daarvan afwijkt en geen kompas of gps bij je hebt, ben je verloren", vertelt François van der Hoeven tegen de lokale nieuwssite curacao.nu. Van der Hoeven werkt in het dagelijks leven voor verschillende archeologieorganisaties en is bekend met het gebied.

"Het is een heuvelachtig landschap en als je wat hoger bent, heb je weliswaar zicht op zee maar je verdwaalt omdat je niet rechtstreeks naar je zichtbare locatie kunt lopen", weet hij. Wekelijks loopt hij met een groep vrienden door de jungle van west-Curaçao, op zoek naar voorwerpen uit het verleden.

Vriend overleed bij wandeling

Van der Hoeven verloor zelf twee jaar geleden een vriend toen die op het eiland verdwaalde op weg naar huis. Na anderhalve dag werd deze ervaren wandelaar, Armand Griffith, tussen twee paden gevonden. Hij was overleden aan een hersenbloeding die hij had gekregen als gevolg van vochtverlies. Een poging om in een rechte lijn naar een herkenningspunt te lopen bleek onmogelijk, aldus Van der Hoeven.

"Nu is het gebied door de regen ook nog compleet dichtgegroeid", weet Van der Hoeven. "Alleen de paden zijn enigszins begaanbaar. Maar mensen hebben de neiging, zelfs de ervaren Griffith, om in een rechte lijn naar een herkenningspunt te lopen, als ze verdwaald zijn."

Volgens Van der Hoeven kan je in de lage delen dichter bij zee ook geen herkenningspunten meer zien vanwege alle planten. Het gevolg is dat je in cirkels gaat lopen, en een ongeluk zit in het heuvelachtige en rotsachtige gebied in een klein hoekje. "Zonder stevige kleding is het er erg gevaarlijk. Het parkbeheer van Christoffel biedt niet voor niets wandelingen aan met een gids", vertelt de archeoloog aan de nieuwssite.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.