Terug

Volg Hart van Nederland

Stadion Roda JC deels ontruimd om grote brand in naastgelegen hotel

Stadion Roda JC deels ontruimd om grote brand in naastgelegen hotel

112

31 juli 2022, 17:18

Een deel van het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade is zondagmiddag ontruimd om een grote brand in een naburig hotel. De hulpdiensten sloegen groot alarm, omdat in het stadion het Wereld Muziek Concours plaatsvindt.

De brandweer bestrijdt het vuur in het dak van het Fletcher Hotel bij restaurant D'Angelo met groot materieel. Onbekend is of er nog mensen binnen zijn.

In het stadion van Roda JC vinden zondagmiddag mars- en showwedstrijden plaats. Het stadion is gevuld met vele duizenden toeschouwers uit vele landen. Veel mensen staan inmiddels buiten op de parkeerplaatsen bij het stadion. Ook korpsen die deelnemen aan de wedstrijden zijn naar buiten gekomen.

De vlammen van de vuurzee in het hotel waren in het stadion te zien en laaiden hoog op:

Brand meester

Even na 18.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De ontruiming van de tribune is rustig verlopen en er zijn geen gewonden, aldus de Veiligheidsregio. Het programma van het Wereld Muziek Concours is voortgezet en mensen kunnen weer terug naar de tribunes.

De wedstrijden tussen de blaas- en trommelkorpsen kunnen weer beginnen zodra de brandweer groen licht geeft. Eerst wordt het hotel nog gecontroleerd, aldus een woordvoerder van de brandweer. "Vervelend dat we het programma van het WMC moesten onderbreken", aldus de woordvoerder. "Maar het is goed verlopen en de wedstrijden kunnen met een vertraging weer hervat worden. Bovendien raakte niemand gewond."

Het WMC vindt sinds 1951 iedere vier jaar plaats in Kerkrade. Het blaasmuziekfestival is een wedstrijd tussen harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten. Ook zijn er optredens van orkesten en artiesten uit binnen- en buitenland in en rond Kerkrade.

Hart van Nederland/ANP / Beeld: Twitter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.