Terug

Volg Hart van Nederland

Spookrijder slaat op de vlucht en ramt motoragent tijdens wilde achtervolging op A7

112

6 jan 2023, 08:07

De Groningse politie kwam vrijdagnacht plots in een wilde achtervolging terecht toen de bestuurder van een personenauto ervandoor ging om een politiecontrole te ontwijken. De vluchtende auto reed bij Hoogkerk spookrijdend de A7 op en ramde hierbij een motoragent en twee politieauto's.

Tijdens de achtervolging loste de politie waarschuwingsschoten naar de bestuurder, die uiteindelijk ter hoogte van het Stadspark door de politie tot stilstand is gebracht. De bestuurder liet het daar echter niet bij zitten en sprong uit de auto om te voet verder te gaan.

De 27-jarige man vluchtte te voet en werd even later fietsend gezien op het Hoendiep. De politie hield hem aan na enkele waarschuwingsschoten en brachten de man over naar hert politiebureau. De verdachte zit nog vast, laat een woordvoerder van de politie aan Hart van Nederland weten.

Twee keer aangehouden in week tijd

Het was niet de eerste keer dat de man deze week werd aangehouden. De verdachte was dinsdagavond ook al aangehouden in dezelfde auto, bevestigt de politie na berichtgeving van het Dagblad van het Noorden. Dat gebeurde in Groningen op basis van verdenking van een misdrijf. De man werkte niet mee, waarop de politie eveneens waarschuwingsschoten loste.

Donderdagmiddag kwam de verdachte vrij, omdat de politie geen reden had om hem langer vast te houden. Een paar uur na de vrijlating wilden agenten de auto weer controleren, maar de bestuurder ging ervandoor.

Motoragent naar ziekenhuis

De motoragent die de bestuurder raakte gewond door een frontale botsing met de automobilist. Omdat niemand de aanrijding zag gebeuren, lag de agent enige tijd in de berm langs de weg, aldus de politie. Hij liep botbreuken op en ligt nog in het ziekenhuis.

Na de aanhouding heeft Forensische Opsporing Verkeer urenlang onderzoek gedaan op de A7.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.