Terug

Volg Hart van Nederland

Slachtoffer (55) schietpartij Groningen overleden, schutter had mogelijk ruzie

Slachtoffer (55) schietpartij Groningen overleden, schutter had mogelijk ruzie

112

10 juli 2022, 14:24

De schietpartij in Groningen zaterdagavond heeft een 50-jarige man uit Leeuwarden het leven gekost, meldt de politie zondag. Twee andere mannen (47 en 58 jaar) uit de Friese stad raakten gewond. Een 24-jarige Groninger is aangehouden voor het fatale incident.

De schutter opende rond 20.00 uur het vuur in de Haddingestraat, in het centrum van Groningen. De hulpdiensten rukten vervolgens massaal uit, onder meer een traumahelikopter kwam ter plaatse. Twee gewonden werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, een van hen is daar later aan zijn zware verwondingen overleden.

Een kwartier na de schietpartij wisten agenten een verdachte in te rekenen in de Boteringestraat, een paar straat vandaan van de plek waar geschoten was. De man is overgebracht naar het politiebureau en zit momenteel in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Achtervolgd door groep mannen

De politie gaat ervanuit dat de vermeende schutter mogelijk ruzie had voordat hij het vuur opende. Vermoedelijk werd de man achtervolgd door een tien mannen. Hij zou zich bedreigd hebben gevoeld, waarna hij zijn pistool uit de auto pakte en op de groep schoot. De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

Getuigen van de ruzie en de daaropvolgende schietpartij worden dringend verzocht om zich te melden bij de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. De politie vraagt mensen bovendien uitdrukkelijk om geen beelden van het incident te delen op social media.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.