Terug

Volg Hart van Nederland

Haagse man doet zich voor als slachtoffer schietpartij, maar blijkt zelf de schutter

Haagse man doet zich voor als slachtoffer schietpartij, maar blijkt zelf de schutter

112

16 dec 2022, 09:52

Een 58-jarige man uit Den Haag is dinsdag opgepakt voor het doen van een valse aangifte, wapenbezit en witwassen. In mei claimde hij zwaargewond te zijn geraakt bij een schietpartij, maar nu blijkt uit bronnen van De Telegraaf dat hij zelf verantwoordelijk is.

Dinsdag 10 mei werd een ambulance opgeroepen naar de woning van de Hagenaar. Hij verklaarde dat hij een harde knal had gehoord op de Weldamstraat, en thuis ineens flinke pijn in zijn borstkas kreeg. In het ziekenhuis bleek dat zijn verwondingen waren veroorzaakt door een kogel. De man deed aangifte.

Twijfelachtig verhaal

De politie zette nog diezelfde nacht de straat gedeeltelijk af voor sporenonderzoek, maar trof niets aan. Ook het verhaal van de man zorgde voor twijfels bij de recherche. Bovendien bleek uit forensisch onderzoek dat de man alleen zelf voor de schotwond had kunnen zorgen.

Daarmee zaten er zoveel gaten in het verhaal van de Hagenaar, dat de politie besloot zijn huis te doorzoeken. Daarbij werden (vuur)wapens en enkele tienduizenden euro's aan cash geld aangetroffen.

De man is opgepakt. Het Openbaar Ministerie (OM) wil kijken of de gemaakte kosten op hem kunnen worden verhaald, bijvoorbeeld voor de bewaking die tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis was geregeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.