Terug

Volg Hart van Nederland

'Slachtoffer fatale steekpartij Nijmegen is jonge moeder'

112

13 mrt 2023, 17:56

De persoon die afgelopen zondag doodgestoken werd gevonden in een woning aan de Graafseweg in Nijmegen, is een jonge moeder van ongeveer 20 jaar. Haar kind, nog maar een baby van rond de negen maanden, bleef ongedeerd. Dat meldt de De Gelderlander.

Bronnen melden aan de krant dat het gaat om een misdrijf in de relationele sfeer. De man die vlak na het drama werd aangehouden, zou wel een goede bekende, maar niet haar vriend zijn. "Hij kwam vaak bij haar over de vloer", weet een buurvrouw. "Hij maakte op mij wel een nette indruk. Gisteren liep hij ineens met zijn handen vol bloed de deur uit. Ongelooflijk."

'Lief, rustig meisje'

Omwonenden hoorden de baby rond 15:00 uur krijsen, daarna hoorden ze een knal en al snel zag de buurt blauw van de politie. Dat de jonge vrouw dit is overkomen, kunnen buurtbewoners nauwelijks bevatten. "Het was een heel lief, rustig meisje. We zijn hier ongeveer in dezelfde tijd komen wonen. Altijd was ze vrolijk en maakten we een praatje over onze kinderen. Zo erg dat dit is gebeurd."

Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het politieonderzoek naar het drama is nog in volle gang. De politie zegt dat het inderdaad om een vrouw gaat, maar kan niet bevestigen dat ze 20 jaar oud is. "Omdat het om een bewoner gaat, delen we geen informatie over haar leeftijd omdat het dan te herleidbaar wordt naar haar identiteit", aldus de politie.

Rond het thema femicide heeft Hart van Nederland een podcast gemaakt:

Luister naar Vrouwenmoord via je favoriete podcastapp, zoals bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google podcasts of Juke. Vergeet vooral niet te abonneren om niks te missen.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.