Terug

Volg Hart van Nederland

School in Tilburg ontruimd na brand in kleedkamer gymzaal

School in Tilburg ontruimd na brand in kleedkamer gymzaal

112

13 dec 2022, 15:29

Een school in Tilburg is dinsdagmiddag ontruimd nadat er brand was uitgebroken. Rond de vierhonderd leerlingen werden eerst naar buiten gestuurd. Vanwege de kou werden ze vervolgens opgevangen in een naastgelegen basisschool. Niemand raakte gewond.

De brand bij het Reeshof College in Tilburg brak volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant rond 14.25 uur uit in een kleedkamer van de gymzaal. De school aan de Warmondstraat stond vol zwarte rook. Mensen in de omgeving werden gevraagd ramen en deuren te sluiten. Rond 15.00 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Vuurwerk afgestoken in kleedkamer

De leerlingen konden niet terug de school in om hun spullen op te halen omdat de brandweer eerst nog moest ventileren. Veel van hen zijn volgens de woordvoerster van de veiligheidsregio opgehaald door ouders. De school laat dinsdagavond aan de ouders weten of de kinderen woensdag les hebben. Dat hangt af van hoe de schoonmaak van het gebouw vordert.

De veiligheidsregio heeft van leerlingen gehoord dat de brand en rookontwikkeling het gevolg zouden zijn van afgestoken vuurwerk in de kleedruimte. De politie gaat dat onderzoeken, aldus de woordvoerster.

ANP

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.