Terug

Volg Hart van Nederland

Schok in Emmen groot na steekpartij waarbij vrouw (26) om het leven kwam

112

15 jan 2023, 17:56

In Emmen is de schok groot na het overlijden van een 26-jarige medewerker van een jeugdzorginstelling. De vrouw uit Groningen overleed zaterdag ter plekke na te zijn neergestoken. De burgemeester van Emmen noemt het afgrijselijk.

"Emmen is een plaats waar mensen heel betrokken met elkaar zijn. En iedereen weet dat als er zoiets gebeurt dat we weer met elkaar moeten zijn", zei burgemeester Eric van Oosterhout tegen Hart van Nederland. "Het belangrijkste wat we kunnen doen, is kijken wat er gebeurd is, en er ook van leren. Van: hoe kunnen we dit soort incidenten op de een of andere manier toch enigszins voorkomen?"

Meisje in paniek te zien op videodeurbel

De steekpartij vond zaterdagavond rond 20.20 uur plaats in een huis van jeugdzorginstelling Yorneo aan de Stationsstraat in Emmen. Een tienermeisje sloeg alarm en rende naar de buren.

De buurvrouw vertelt aan Hart van Nederland hoe ze het meisje helemaal in paniek op de videodeurbel zag:

Schok in Emmen is groot na steekpartij waarbij vrouw (26) om het leven kwam.mp4
1:08
Schok in Emmen is groot na steekpartij waarbij vrouw (26) om het leven kwam.mp4

De zorginstelling, waar het slachtoffer werkte, spreekt van een "inktzwart moment". "Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt. We zijn verdrietig en verslagen door dit verlies", zegt organisatie Yorneo op Twitter. Zondagochtend hebben de medewerkers een bijeenkomst gehad.

Twee verdachten opgepakt

Kort na het incident werd een 19-jarige man uit Emmen aangehouden, vertelt de politie in de video bovenaan dit artikel. Later op de avond werd in de gemeente Meppel nog een tweede verdachte opgepakt, een jongen van 16. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de steekpartij.

"Ik denk ook aan de familie van de verdachten", zegt de burgemeester. "Als zij het inderdaad gedaan hebben, komt er nog een drama bij, want niemand komt op de wereld met de gedachte: kom, we gaan iemand neersteken. Dat zal niet het verhaal zijn."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.